dirtyprettythings

[email protected]

Sota mera!

Kategori: Smink

                      
Natasha Poly @ Cannes Film Festival

Aaaaah! Snygga människa! Såhär vill jag sminka/styla håret till sommarens utgångar. Sotiga ögon med lite färg. Skimrande läppar. Fiskebensflätan. Perfektion.

Sommar!

Kategori: Mat

Förlåt att jag tjatar om tårtorna men det var så gott, och somrigt!

Tårtkalas

Kategori: Allmänt

Helgen har än så länge bjudit på ett ordentligt kalas. Jag var kökshjälpen för dagen och slavade i köket innan gästerna kom. Sen bakade jag också tårta till sent igår kväll. Jobbigt! Men värt det eftersom det blev succé.

Jordgubbs- och passionscheesecaken med kladdkaksbottnen var grym! Den ska vi göra igen. (till vänster på bilden) Gräddtårtan var inte fy skam den heller! Imorrn blir det barnkalas och jag ska hjälpa till lite. Vad har jag gett mig in på?!?

Let's just fall in love again

Kategori: Allmänt



Jag blir kär om och om igen i den här galet vackra staden. Älskar att promenera längs vattnet nere vid Sannegårdshamnen och Eriksberg (en av dem vackraste platserna i Göteborg!). Kommer sakna Göteborg när jag åker hem till Stockholm imorrn. Trots att det bara är några dagar så är det här så fint att det är omöjligt att inte sakna det.


In english: Gothenburg has to be one of the most beautiful cities. Love it here!

Mmm...

Kategori: Mat

  

Godaste smoothien just nu gör man med hallon och gojibär. Jag brukar låta gojibären ligga i blöt en stund innan jag häller i övriga ingredienser. Sen ska man ju ha några på toppen också såklart.

Nu är jag redo att ta dagens promenad och sedan ska jag ta mig an dagen! Det blir både jobb och plugg.

Your heart is in good hands

Kategori: Naglar

      

Här har vi resultatet! Gulliga hjärtnaglar som får hjärtat att smälta lite. Nästan för sött. Bara nästan. Kan erkänna att det var väldigt svårt att fånga hjärtan ur nagellacket så jag fuskade och doppade penseln i hjärtan. Jag ville ju ha rejält! Supernöjd tjej. Nästa gång ska jag ha nån färg under.


In english: Was inspired by OPI's new collection and did this manicure. So cute!

Copycat

Kategori: Naglar



Såg att killercolours bloggade om ett rosa nagellack med små hjärtan. Ville såklart ha det på stört. Men eftersom det inte ens kommit ut än här i Sverige och jag försöker att hålla mig från att köpa nagellack just nu så fick jag göra mitt bästa för att göra en egen kopia.

Blandade lite glitter med ett gammalt överlack. Sedan hällde jag i hjärtan. Resultatet blev rätt coolt. Ska visa bild på hur det blev på imorgon. Det blev så sent och mörkt nu så jag kan inte ta några bra kort.

Världens bästa bästis

Kategori: Allmänt



Världens bästa bästis kom hem med den här hemifrån Stockholm till mig. Himla fin! Hon vet hur hon ska göra mig lite gladare.

Hon köpte nämligen klänningen för att hon tycker synd om mig. Det gör jag med. Känns så himla oklädsamt att sitta och tycka synd om sig själv men det har helt ärligt varit jävligt mycket skit på kort tid. Idag var jag hos doktorn igen. Resultatet: Troligen en bakterieinfektion. Nu får jag äta antibiotika i tio dar. Det går bra nu. Ironi.

In english: Love my bff! She bought this for me when she was in Stockholm. She knows how to make me happy.

Sommarinspiration

Kategori: Smink



MAC:s facebooksida bjuder på grym inspiration till sommaren. Älskar den här typen av backstage-bilder!


In english: Some inspiration from MAC. Love it!

Film

Kategori: Allmänt

Har så gott som legat i sängen hela dagen. Men idag klagar jag inte. Har tittat på film och ätit mina glassar och smoothies.

Har äntligen sett "Nick and Norahs infinite playlist". Är inte besviken. Definitivt lika bra som boken. Tittade också på "No strings attached". Riktigt rolig och gullig, utan att vara för sockersött. Se den!

Tips på några andra bra filmer mottages varmt!

Infektiös mononukleos...

Kategori: Allmänt

...eller kissing disease eller kanske körtelfeber, kärt barn har många namn. Det har alltså konstaterats att jag har detta satyg till sjukdom. Var egentligen hos doktorn för återbesök angående min astma och för att ta allergiprover men det slutade med att jag fick stickas i armen lite extra. 3 rör med blod senare och efter ett halsprov så fick jag besked om att jag har denna virusinfektion. Känns sådär. Inte så konstigt att jag mått så dåligt och att halsen har svullnat upp till den grad då det är svårt att svälja.

Har nu laddat upp med massa ipren, isglass (min bästa vän), hallonsorbet och ingredienser till smoothies och soppor. Känns som livet kommer bli lite tråkigare framöver. Känner mig extremt trött, får inte träna på cirka en månad, bör inte dricka alkohol på nån månad och med hänsyn till andra bör jag ju inte heller hångla så mycket. 


 
 Bilden har alltså inget med detta att göra. Men jag längtar efter lite blå New York-himmel!


In english: Life sucks and I've got kissing disease.

Vill shoppa

Kategori: Collage/Vill ha



Jag fastnade mest för accesoarerna ochh väskorna som Whitney Port designat för Bik Bok. Dör lite både för clutchen och skinnväskan. Ska ut och spana här i Göteborg och se om det finns något kvar.


In english: Fell in love with the bags that Whitney Port designed for Bik Bok.

Bakelser

Kategori: Allmänt

Är på jobbet nu. Står och säljer bakelser och kakor. Går rätt segt. Det är ju söndag. Och vädret är ju galet fint.

Har varit lite frånvarande några dar. Förlåt! Jag har bara åkt på en infektion som gör mig lite sänkt. Så när jag inte varit på jobbet har jag legat nerbäddad i sängen och ätit isglass. Min tunga är nämligen svullen och sårig också eftersom ståltråden på baksidan av tänderna har lossnat. Ska ringa tandläkaren det första jag gör imorrn!

Lunch

Kategori: Mat



Dagens lunch gånger två dagar. Halloumi och sallad är ju sjukt gott! Nu ska jag snart jobba lite. Längtar till ikväll då det förhoppningsvis blir lite mys med bästis och bra tv-serier.


In english: Right now my food obsession is halloumi cheese and salad. Yummy! Time to get to work.

Everybody talks

Kategori: Sånt jag lyssnar på

     
 
Aaaaaaah!!! Så himla grym låt! På repeat just nu. Videon är ju dessutom en pärla den med. Ska lätt börja använda mina hjärtformade solisar lite mer.

Neon Trees är för övrigt helt galet bra live. Såg dem som förband åt Panic när jag var i New York förra året. Varför kommer aldrig några bra band till Sverige?!?


In english: Love this song! So awesome. And the video is great.

Rosor är röda, violer är blå...

Kategori: Allmänt

Idag blir det nog inte roligare än såhär. En bild på en vacker blomma som stod utanför mitt hus i en vodkaflaska. Lite random, men rätt fint. Har varit på språng hela dagen. Tränat, pluggat och ikväll ska jag antagligen till Alingsås. Pepp!

Am I Blue or Green?

Kategori: Naglar



Och jag målade naglarna igen. Tröttnar ju så snabbt. Den här gången blev det en annan favorit. Mitt blåa (eller gröna?) från Catrice. Kommer passa bra i sommar när man får lite färg. Personligen tycker jag att detta lack är solklart blått, men jag kan hålla med om att i vissa ljus så går det åt det gönblåa hållet. Coolt!

In english: One of my favourites from Catrice. Love that it sometimes looks almost like green.

Smällkarameller

Kategori: Collage/Vill ha

         

Till sommaren vill jag sätta lite färg på fossingarna. Skulle inte säga nej till dem här karamellerna från Karmaloop. Bästa webshopen. Mina favoriter är dem rosa och orangefärgade skorna. Älskar den färgkombon!


In english: Need some color on my shoes. Wouldn't say no to any of these!

Chai

Kategori: Allmänt

Sitter och dricker hemmagjord chailatte. Har hittat på ett rätt bra recept som jag tänkte dela med mig av.

Själv så tar jag en tepåse först och lägger i lite vatten, i en kastrull. Kör alltså med något billigt chai som jag hittat på Willys, tror den kommer från Garant. Sedan häller jag i mjölk. Kryddar till det hela med kanel och kardemumma samt rör ner nån sked socker. När allt är varmt och börjar ryka är det klart. Superenkelt!

Morgongröten

Kategori: Mat



Hittade ett recept på chokladgröt hos otroligt trevliga och inspirerande Sandra. Var tvungen att pröva och tyckte att det var riktigt gott. Gjorde såklart lite modifieringar så att receptet passade mig. Kokade min havre-och quinoagröt i vatten (laktoskänslig)  och serverade med banan. Mmmm. Jag som inte är så mycket för choklad gillar verkligen lite kraftigare chokladsmak tillsammans med banan.

Nu ska jag ta tag i dagen på riktigt. Här äntligen lyckats få min iPhone att fungera som den ska efter lite tid i deras kundtjänst. Yay!


In english: Todays breakfast! Yummy!

Glitter gradient nails

Kategori: How to



Tog bort det gamla avskavda nagellacket och målade på det här istället. Att leka händig och skruva ihop IKEA-möbler förstör verkligen naglarna. Gick på inflyttningsfest på kvällen. En himla rolig fest med en massa knäppa människor. Gillar när folk är lite udda och speciella! Alla är vi väl det till viss del. Men somliga mer än andra.

Jag var dj och fick massa beröm. Alltid kul när folk gillar det man spelar. Speciellt glad blev jag när jag fick höra: "jättebra musik, men det är mååååånga låtar som jag aldrig hört!". Då kände jag att jag lyckats.


In english: Removed my old nailpolish and did some glitter gradient nails instead. Then I could go to a party and feel awesome. The party was great, lots of weird people. Like it! Was the dj for the night and people really liked the music I played. Yay! So happy about that.

Lördagsunderhållning

Kategori: Allmänt



Ska försöka skruva ihop ett skrivbord... Kul.

Min baby

Kategori: Allmänt



Jag gör som alla andra och blir mainstream. Hoppas på att min nya kompis ska kunna skänka mig mycket glädje i framtiden. Tips på appar? Ja, tack!  

In english: Say hello to my little friend!

Ett misstag

Kategori: Text & Tankar


Går från spårvagnen med tårar i ögonen.

På marken ligger en rosa post-it-lapp där det står ett ord: glädje.

Ironiskt.

Är allt annat än glad.  

Går hem med ett hål i hjärtat och tunga steg.


//

Behövde bara skriva av mig lite. Ta hand om er!

New in

Kategori: Shoppat



Hängde på rean med en röd prislapp där det stod 99:-. Kunde inte låta bli! Ser lite ful och oformlig ut såhär på galgen men den kommer bli finfin i sommar tillsammans med shorts och sandaler. Längtar!


In english: Found this on sale. Couldn't resist it! Will look great with shorts and sandals. Can't wait for summer!

Neon

Kategori: Shoppat


Känns konstig att lägga upp bilder på sina underkläder. Men är man bloggare så är man.

Ursäkta frånvaron, vad ska man säga? Livet kom väl lite emellan. Jag har i alla fall spenderat gårdagen i solen. Göteborg är ju för underbart ibland!

I helgen shoppade jag presenter. Varför fyller alla år i maj? Helt sjukt ju. Jag vet inte om jag är ensam om det här men när jag ska köpa massa saker till andra slutar det alltid med att jag kommer hem med något till mig själv. Denna gången var det fina trosor som det var tag 3 betala för 2 på. Kap!


In english:
Sorry for being MIA. Yesterday I enjoyed the sun here in Gothenburg. Lovely! These are my new panties by the way. I don't know why, but everytime I'm buying gifts for people I end up getting things for myself. These panties are adorable though and not very expensive. Yay!